Moderne Devotie in Israël

Periode: verplaatst naar oktober 2019

translogo

De Moderne Devotie is een kostbaar stuk religieus en cultureel erfgoed van Noord West Europa, ontstaan in Deventer en Zwolle. Het is de grootste hervormingsbeweging die Nederland ooit gekend heeft.
Thomas à Kempis (1380-1472) is wellicht de bekendste monnik van de Moderne Devoten. Hij woonde het grootste deel van zijn leven in het Agnietenbergklooster, waar hij De navolging van Christus schreef. Christus was zijn belangrijkste inspiratiebron.
Op deze reis ontdekken we dat de teksten van Thomas nog steeds actuele zeggingskracht hebben. In de omgeving waar Jezus leefde en werkte gaan we met elkaar in gesprek. Iedere dag behandelen we een thema terwijl we in de voetsporen van Jezus gaan en de historische plaatsen bezoeken.
Onder geestelijke begeleiding van Mink de Vries spreken we met elkaar over de kernwaarden van de Moderne Devotie. De beelden die Thomas beschrijft worden op deze manier tastbaarder en brengen ons dichter bij de Bron.

Overnachting in goede hotels op basis van logies, ontbijt en diner. We overnachten in goede hotels en /of kibbutzim en reizen in een comfortabele bus met air conditioning. We gebruiken eenvoudige lunches op de reisdagen; er wordt volstaan met Falaffel, pizza of een sandwichlunch. Waar mogelijk verzorgen gids en chauffeur een picknick. Informatie over oa. prijzen, vluchtgegevens en voorwaarden vind u in het reisverslag van dag tot dag. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? klik dan hier.

 

Anneke van der Meulen, reisleider

Helene Opatovski, nederlands sprekende gids

Algemene informatie Israël

Informatie over: reizen naar Israël, cultuur, klimaat, eten en drinken, het actuele weer, tradities, feestdagen en meer...

Onze andere reizen

Show Buttons
Hide Buttons