Studiereis Mystiek, Moderniteit en Thérèse van Lisieux

Met Mariska van Beusichem en Marc de Kesel.
Maandag 28 september t/m Vrijdag 2 oktober 2021

translogo

Van dinsdag 28 september t/m zaterdag 2 oktober 2021 wordt er een studiereis naar Lisieux (Fr.) georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in mystiek en/of filosofie. Het thema van de reis is ‘Mystiek & Moderniteit’.

Colleges worden verzorgd door Prof. Dr. Marc de Kesel, wetenschappelijk medewerker van het Titus Brandsma Instituut en de faculteit Wijsbegeerte van de Radboud Universiteit, en door Mariska van Beusichem, kenner van de spiritualiteit van Thérèse van Lisieux, tevens predikant van Utrecht-West. De prijs is rond de € 650 pp. (inclusief collegegeld), op basis van een 1 persoonskamer met sanitair en vol pension. De groep bestaat uit 15 – 20 personen. U reist met eigen vervoer naar Lisieux.

Thérèse van Lisieux (1873-1897) is één van de meest populaire heiligen van deze tijd. Als 15 jarig meisje besluit ze in te treden in de Orde van de Karmel. Ondanks het strenge kloosterleven ontdekt zij dat heiligheid bestaat in overgave aan Gods barmhartige liefde. Zij noemt dit een ‘klein weggetje naar heiligheid’ dat voor iedereen begaanbaar is. Op deze weg gaat het niet om het verrichten van grote prestaties maar om trouw te zijn in de kleine dingen van alledag.

U verblijft 4 nachten in het gastenverblijf van het klooster Hermitage Sainte – Thérèse in Lisieux. De colleges worden gevolgd in het klooster. Daarnaast maken we een aantal middagexcursies in Lisieux zoals een bezoek aan het woonhuis waar Therese haar kinderjaren doorbracht en een bezoek aan de Basiliek die na haar heiligverklaring is opgericht. Daarnaast is er voldoende tijd voor meditatie en gesprek. Tijdens het verblijf worden de Theresiaanse feesten gevierd en zijn er vieringen in de kapel van het klooster, de Kathedraal Saint Pierre en de Basiliek Sainte Thérèse.

Bekijk via de knop hier onder meer informatie.

Show Buttons
Hide Buttons