Bijbelse rondreis Israël

25 sept. t/m 3 okt. 2018

 

 

Gemeentereis Prot. Gem. Hattem van 25 sept t/m 3 okt. 2018

Korte reisomschrijving

 

Gemeentereis naar Israel

onder geestelijke begeleiding van Ds. Wim Hortensius

Protestantse gemeente Hattem

9 daagse Loofhuttenreis van 25 september – 3 oktober 2018

Op deze reis nemen we u mee naar bekende Bijbelse plaatsen uit het oude en nieuwe Testament. We maken kennis met de locale bevolking met hun specifieke levensstijl en achtergrond. Ook hebben we ontmoetingen aan zowel Israelische als Palestijnse kant. We reizen tijdens het Loofhutten feest door Israel en dat maakt de reis extra bijzonder.

Het Loofhuttenfeest is een joods feest dat zeven dagen duurt en waarbij wordt herdacht dat de Israëlieten veertig jaar lang in de Sinaïwoestijn onder de bescherming van God rondtrokken waarbij ze verbleven in tenten of hutten. Deze tentjes zien we in de tuinen in Jeruzalem en op de balkons. Alles ademt de sfeer van het feest! Het loofhuttenfeest wordt afgesloten met Simchat Thora. Deze afsluiting maken we mee bij de klaagmuur in Jeruzalem, waar gedanst en gezongen wordt.

We besteden op deze reis aandacht aan de drie wereldreligies: het Jodendom, het Christendom en de Islam. In Tsfat, het centrum van de joodse mystiek, maken we kennis met de joodse tradities en bezoeken we verschillende synagoges. Als de veligheid het toelaat gaan we de Tempelberg op waar zich de El Aksa moskee bevindt en op de vrije zondag bent u in de gelegenheid om een christelijke kerk te bezoeken. Ook bezoeken we de christelijk historische plaatsen in Jeruzalem en gaan we naar het Holocaust museum, Yad Vashem.

In Bethlehem bezoeken we de Nassar familie en het project “The Tent of Nations”. We krijgen een rondleiding en we horen hun visie op het thema “geweldloos verzet”.

Op deze reis overnachten we in goede hotels en reizen we in een comfortabele bus met air conditioning. We gebruiken eenvoudige lunches. Er wordt volstaan met een fallafel, pizza of een sandwichlunch (niet inbegrepen in de reissom).

Bekijk rechts onder de reis van dag tot dag.

 

Anneke van der Meulen, reisleider

Helene Opatovski, nederlands sprekende gids

(programma onder voorbehoud van wijzigingen)

Klik op de foto voor vergroting

Show Buttons
Hide Buttons