Gemeentereis Windesheim

Periode: 29 mei t/m 7 juni 2018

translogo

Er word voor de Hervormde gemeente van Windesheim een reis naar Israel georganiseerd. Wij hebben een mooi en gevarieerd programma voor u samengesteld waarin bezoek aan de Bijbelse plaatsen centraal staat.
Zo gaan we in de voetsporen van Jezus en volgen we de Via Dolorosa in de oude stad Jeruzalem, kijken we vanaf de Olijfberg uit over de stad en bezoeken we onder andere Getsemané en de graftuin.
We wandelen door de joodse wijk in Jeruzalem en genieten een shabbatmaaltijd bij Hineni en krijgen daarbij uitleg. Een bezoek aan het Holocaust museum Yad Vashem ontbreekt niet.
Het drijven in de Dode zee is een onvergetelijke ervaring evenals een bezoek aan het natuurreservaat Ein Gedi waar het bijbelverhaal van David en koning Saul gespeeld heeft. Ook het bezoek aan Massada, het zomerpaleis van koning Herodus is de moeite waard.
Verdere hoogtepunten op deze reis zijn: een bezoek aan een Thora school in Tsfat met uitleg over de Hebreeuwse letters en het schrijven van de Thora, een bezoek aan de synagoges met uitleg over het Jodendom en een een wandeling in Tel Dan, het mooiste natuurreservaat van Israel!

Overnachting in goede hotels op basis van logies, ontbijt en diner. We overnachten in goede hotels en /of kibbutzim en reizen in een comfortabele bus met air conditioning. We gebruiken eenvoudige lunches op de reisdagen; er wordt volstaan met Falaffel, pizza of een sandwichlunch. Waar mogelijk verzorgen gids en chauffeur een picknick. Informatie over oa. prijzen, vluchtgegevens en voorwaarden vind u in het reisverslag van dag tot dag. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? klik dan hier.

 

Anneke van der Meulen, reisleider

Helene Opatovski, nederlands sprekende gids

Algemene informatie Israël

Informatie over: reizen naar Israël, cultuur, klimaat, eten en drinken, het actuele weer, tradities, feestdagen en meer...

Onze andere reizen

Show Buttons
Hide Buttons