Inspiratiereis Israël

Verplaatst naar oktober 2019

 

 

10 Daagse inspiratiereis in oktober 2019

Korte reisomschrijving

De Moderne Devotie is een kostbaar stuk religieus en cultureel erfgoed van Noord West Europa, ontstaan in Deventer en Zwolle. Het is de grootste hervormingsbeweging die Nederland ooit gekend heeft.

Thomas à Kempis (1380-1472) is wellicht de bekendste monnik van de Moderne Devoten. Hij woonde het grootste deel van zijn leven in het Agnietenbergklooster, waar hij De navolging van Christus schreef. Christus was zijn belangrijkste inspiratiebron.

Op deze reis ontdekken we dat de teksten van Thomas nog steeds actuele zeggingskracht hebben. In de omgeving waar Jezus leefde en werkte gaan we met elkaar in gesprek. Iedere dag behandelen we een thema terwijl we in de voetsporen van Jezus gaan en de historische plaatsen bezoeken.

Onder geestelijke begeleiding van Mink de Vries spreken we met elkaar over de kernwaarden van de Moderne Devotie. De beelden die Thomas beschrijft worden op deze manier tastbaarder en brengen ons dichter bij de Bron.

 

We overnachten in kloosters / guesthouses en proeven de sfeer van het kloosterleven. We gebruiken in de middag eenvoudige lunches; er wordt volstaan met een fallafel, pizza of sandwichlunch. Deze lunch /picknick wordt verzorgd door gids en chauffeur. Op dag 2 en dag 8 is de lunch inbegrepen in de reissom.

 

 

Anneke van der Meulen, reisleider

Helene Opatovski, nederlands sprekende gids

 

Klik op de foto voor vergroting

Webdesign by IJsselwebdesign.nl

Show Buttons
Hide Buttons