Bijbelse rondreis Israël

29 mei t/m 7 juni

 

 

Gemeentereis Hervormde Gem. Windesheim van 29 mei t/m 7 juni 2018

Korte reisomschrijving

Van 29 mei tot en met 7 juni wordt er voor de Hervormde gemeente van Windesheim een reis naar Israel georganiseerd. Wij hebben een mooi en gevarieerd programma voor u samengesteld waarin bezoek aan de Bijbelse plaatsen centraal staat.

Zo gaan we in de voetsporen van Jezus en volgen we de Via Dolorosa in de oude stad Jeruzalem, kijken we vanaf de Olijfberg uit over de stad en bezoeken we onder andere Getsemané en de graftuin.

We wandelen door de joodse wijk in Jeruzalem en genieten een shabbatmaaltijd bij Hineni en krijgen daarbij uitleg. Een bezoek aan het Holocaust museum Yad Vashem ontbreekt niet.

Het drijven in de Dode zee is een onvergetelijke ervaring evenals een bezoek aan het natuurreservaat Ein Gedi waar het bijbelverhaal van David en koning Saul gespeeld heeft. Ook het bezoek aan Massada, het zomerpaleis van koning Herodus is de moeite waard.

Verdere hoogtepunten op deze reis zijn: een bezoek aan een Thora school in Tsfat met uitleg over de Hebreeuwse letters en het schrijven van de Thora, een bezoek aan de synagoges met uitleg over het Jodendom en een een wandeling in Tel Dan, het mooiste natuurreservaat van Israel!

We overnachten in goede hotels en /of kibbutzim en reizen in een comfortabele bus met air conditioning. We gebruiken eenvoudige lunches op de reisdagen; er wordt volstaan met Falaffel, pizza of een sandwichlunch. Waar mogelijk verzorgen gids en chauffeur een picknick.

 

Anneke van der Meulen, reisleider

Helene Opatovski, nederlands sprekende gids

(programma onder voorbehoud van wijzigingen)

Klik op de foto voor vergroting

Webdesign by IJsselwebdesign.nl

Show Buttons
Hide Buttons